Geitenkaas
Wij maken biologische rauwmelkse geitenkaas. Dat betekent dat we verse, rauwe melk gebruiken, rechtstreeks van onze geiten, die niet verhit of gehomogeniseerd wordt. Puur natuur dus! En dat heeft voordelen. Zo blijven alle goede gezondheidseigenschappen van de melk behouden. Bovendien hebben de kazen een intensere en meer karakteristieke smaak. De enige toevoegingen zijn zuursel, lebstremsel en eventueel kruiden. De rauwmelkse geitenkaas wordt gepekeld in een bad met zeezout.
Harde kazen
Jonge geitenkaas natuur of met kruiden: fenegriek (notensmaak), brandnetel, tomaat-basilicum, truffel, komijn, daslook, bieslook-peterselie
Oudlander
Karaktervolle belegen kaas van 8 tot 18 maand.
Mabelle
Zachte smeuïge witschimmelkaas. Natuur of met tijmkorst.
Verse kaasjes
Verse kaas natuur of met kruiden: pikante kruiden, paprika-gember, tomaat-basilicum, peper, rode ui-bieslook.
Reigaert
Witschimmelkaas - type camembert.
Crottin
Licht gerijpt witschimmelkaasje.
Feta
Yoghurt
Drinkyoghurt natuur of met fruit: bosbes, perzik, aardbei, vanille. Te koop per halve liter.
Verse melk
Rauwe geitenmelk. Te koop per liter.
Kaaswei
Te koop per liter.
Rauwe melk en rauwmelkse producten
De rauwmelkse verwerking van onze melk maakt ons trots. Dit is immers de essentie van wat we doen. Voeding produceren die echt voedt. Pure, authentieke kazen van hoge kwaliteit zonder bewaarmiddelen. Hiermee bieden we een volwaardig alternatief voor de vele ultra-bewerkte voeding.
De voordelen:
Fijnere smaak. Rauwe melk heeft een fijnere smaak omdat ze geen bewerkingen ondergaat zoals verhitten en homogeniseren. Door melk te homogeniseren worden de vetbolletjes in de melk heel klein gemaakt, en krijgen ze een egale structuur, waardoor die melk vlak en voorspelbaar wordt. Rauwe melk vind je enkel op de boerderij of in de lokale detailhandel. Op elke boerderij is de smaak van de rauwe melk uniek en verbonden met het seizoen en met de streek waar het voeder geteeld wordt. Ook in onze kaas vind je deze fijnere smaakbeleving terug.
Gezondheidsvoordelen. Rauwe melk heeft veel gezondheidsvoordelen. Ze bevat meer vitamines en andere essentiële stoffen. Bovendien heeft ze een betere benutting van eiwitten en vetten, wat zorgt voor een hogere voedingswaarde. Ze vermindert ook het risico op astma, hooikoorts en allergieën en beschermt beter tegen neus-, oor- en luchtweginfecties.
Geitenmelk is lichter verteerbaar dan koemelk en kan een goed alternatief zijn bij een koemelkallergie.
“Vitale melk is voor mij onbehandelde melk. Verhitte melk is een totaal ander product. Onbehandelde rauwe melk kan, door de van nature aanwezige enzymen en micro-organismen, zelfs een medicinale werking hebben.”
Ton Baars in het boek Barstensvol leven, van Petra Essink en Paul Doesburg